Η επίσκεψη της Υπουργού Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Αλβανίας κυρίας Frida Krifca, συνοδευόμενης από τον πρέσβη της Αλβανίας στην Ισπανία κ. Gazmend Barbullushi, στα κεντρικά γραφεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC) σηματοδοτεί μια νέα εποχή ανάπτυξης της ελαιοκομίας της Αλβανίας.

Όπως ενημερώνει η έγκυρη Olimerca η Αλβανική αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον εκτελεστικό διευθυντή του οργανισμού, κ. Abdellatif Gherida και το επιτελείο του, με τον επικεφαλής των διεθνών σχέσεων κ. Mounir Fourati και το διευθυντή του τμήματος του Παρατηρητηρίου κ. Michele Bungaro να πλαισιώνουν τη συνάντηση.

Ανάμεσα στα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η άμεση εμπλοκή της γειτονικής χώρας στις δραστηριότητες του Συμβουλίου, γεγονός που θα τη βοηθήσει να αποκτήσει την κατάλληλη τεχνογνωσία για την αναζωογόνηση του ελαιοκομικού τομέα της.

Παράλληλα, στην επίσημη αντιπροσωπεία της αλβανικής πλευράς παρουσιάστηκαν όλες οι πρωτοβουλίες του IOC προς ενίσχυση των κρατών-μελών του, κάτι που, όπως τόνισε και η ίδια η Υπουργός, δεν ήταν μέχρι τώρα ευρέως γνωστό στους ασχολούμενους με την ελαιοκομία της Αλβανίας.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το “ραντεβού” τους για το προσεχές διάστημα, αυτή τη φορά διαδικτυακά, προκειμένου να συνταχθούν οι κατάλληλες προτάσεις και να δοθούν οι αντίστοιχες τεχνικές οδηγίες από τους αρμόδιους εκπροσώπους του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας προς την Αλβανική πλευρά.

 

 

The post Επίσημη επίσκεψη της Αλβανίας στον IOC appeared first on olivenews.gr.

Add new comment

ΦΑΣΑ